Здравствено-васпитне активности

Драги мали спортисти , знам да сте сви нестрпљиви и једва чекате да наставите са спортским активностима па ево и неколико предлога како да се забавите у кућним условима.

5 ДРВАЦА

Вежба за фину моторику, можете је извести са шибицама, штапићима за уши или сламчицама. Позовите и ваше укућане да вам се придруже, године нису битне .

ПОТОК

Вежба за координацију покрета и спретност. Можете је изводити самостално или групно . Сами одређујете дужину вашег потока, ако и упадните у поток нећете бити мокри али чете се сигурно забавити. Сретно!

 

ЛОПТИЦЕ У КУТИЈИ

Вежба за стопала , изводите је боси са ослонцем рукама на столици. Уместо лопти можете користити и ваше плишане играчке.

 

ЛОПТАЊЕ

Вежбице за координацију и моторику руку, можете смислити и своје варијанте вежбица са лоптицом.

 

КОШАРКА

Задатак је да све лоптице убаците у кошеве тј. посудице или кутије које сте поставили око вас. Развијате прецизност и осећај за простор и лопту , радећи ову вежбу можете постати прави шампиони.

 

СТОНИ ТЕНИС

За ову игру вам је потребан сто, партнер, дашчица и лоптица. На средини стола обележите линију постављањем пертле, лењира, пешкира,..... Побрините се да имате доста места око стола јер ће вам у почетку лоптица често бежати.

 

ХОКЕЈ

Хокеј можете играти на столу са партнером, ограничите само ивице стола палицом, књигама, кутијама,..... игра се са пластичним чепом и кутијицом уместо штапа. Што више тренирате бићете бржи и спретнији аи сигурно ћете имати и више голова. СРЕЋНО и играјте ферплеј !

 

ПОЛИГОН

Вежба за развијање координације покрета, брзине, спретности, прецизности. Можете комбиновари трчање, пузање, провлачење, прескакање, ношење, гурање, котрљање,......... Покрените целу породицу и забавите се.

 

ТЕНИС

Можда се у вама крије будући тенисер, пробајте ову вежбицу уколико имате слободан зид и родитељи вам то дозволе. Ја сам је извела са кухињском дашчицом и тениском лоптицом, а ви?

 

#ОстаниКодКућеАктиван

 

 

Наставница Физичког и здравственог васпитања и водитељка активности

Даниела Игњатић