Ђачки кутак

 

Ученици наше школе, у пратњи својих учитеља и предметних наставника, обележили су, симболичном шетњом, Светски дан без аутомобила. Причало се овог 22. септембра, док смо били у улози пешака, колико су штетни по нашу планету Земљу издувни гасови које производе моторна возила... како на наш организам утиче када у школу долазимо бициклом, тротинетом, пешачењем у друштву другара, вожњом ролера  и скејта... Ученици другог и трећег разреда, пригодним цртежима на ову тему су украсили и школски хол и пренели важну поруку.

 

 

Спортску секцију FAIR PLAY TEAM чине ученици V-VIII разреда.Вршњачки тим је своје активностиусмерио ка промоцији позитивних вредности и фер плеј кодексу понашања не само успорту него и у школи и код куће, на улици, у друштву вршњака али и одраслих.

 

У уторак 12. јуна на школском терену одржан је Фудбалски турнир ученика виших разреда  који похађају спортску секцију у оквиру пројекта Савеза за школски спорт „ Спорт у школе „ а чију реализацију подржава Град Нови Сад. Овом приликом школа је добила 5 фудбалских лопти од Савеза.

Учествовало је 3 мешовите екипе. Након одиграних утакмица које су овог пута судили ученици једни другима, бодовна листа изгледа овако:  са једном победом и једном нерешеном утакмицом Бела 02 екипа заузела је водеће 1. место

Сви ученици нижих разреда, као и ученици петог и шестог разреда, имали су прилику да присуствују прдавању на тему "Култура држања паса и утивај на здравље људи". Предавање је одржао дипл. биол. мастер Милан Миљевић из Пастеровог завода. Ученици су више чули о паразитима који се могу добити од кућних љубимаца као и о значају њихове редовне вакцинације. 

Поводом Дана планете Земље, у нашој школи организовано је низ еколошких радионица. Ученици петог разреда који похађају изборни предмет "Чувари природе" и ученици осмог разреда који изучавају екологију били су носиоци ових активности.  У томе су им помогли си ученици и наставници наше школе. 

Клизање на леду је умеће кретања по залеђеним површинама (површина језера или реке,вештачка подлога,...) коришћењем клизаљки. Клиже се по леду који може бити природно или вештачки залеђен.Клизање на леду је раширен облик рекреације, али и основа многобројних спортова и спортских дисциплина на леду.

У суботу 21. јануара 2018. год. ученици од 4. -8. разреда наше школе, имали су прилику да своје вештине на леду испробају у друштву инструктора Хокејашког клуба НС СТАРС из НовогСада.  Највеће интересовање било је на полигонима клизачке спретности и вожњи између чуњева - слалому.

Деда Мраз ни ове године није заборавио на школарце из Шангаја. 

Са својим помоћницима из Ферплеј тима спремио је преко 100 пакетића које су донирали Новосађани из свих делова града. Пакетићима су се највише изненадили ученици виших разреда јер су мислили да Деда на њих више не мисли..

Део пакетића послат је и  у Свратиште.

Ученици виших разреда имали су прилику да учествују у интересантном пројекту који се први пут реализовао у нашој школи под називом  „ Шангај отвара врата и прозоре“ у организацији АСК Petro Max-а а под покровитељством Управе за спорт и омладину – КЗМ Града Новог Сада. Пројекат су током новембра – децембра 2017. год.

Здрави стилови живота стигли и у Шангај . Физичко вежбање добило је подршку у здравој исхрани кроз пројекат  „Природом до здравља“ чији је циљ промена свести младих о важности здраве исхране  и очувања животне средине као и организовање догађаја на отвореном- у природи, Активности  су водиле наставнице математике и физичког васпитања а реализовао га је Удружење "Асистент"под покровитељством Управе за спорт и омладину – КЗМ Града Новог Сада. Током новембра и децембра 2017. год.

Pages