Културна дешавања

Осмех не кошта ништа, а много значи ономе коме га дарујемо. Онога који га даје, не осиромашује, а обогаћује оне којима је упућен. Може улепшати дан и једнима и другима.
Ученици из Основне школе „Вељко Влаховић“ из насеља „Шангај“ у Новом Саду, 21. септембра су даровали много осмеха. Под руководством тима за еколошке активности у тој школи (наставнице Зорице Станковић и учитељице Снежане Станојловић), одлучили су да и ове школске године сакупљају пластичне чепове и на тај начин учине добро Мајци Природи, али и добро деци са сметњама у развоју.

У четвртак, 7. децембра, учитељица Тамара Остојић Грегус одржала је ученицима четвртог разреда угледни час из музичке културе. На овом часу се обрађивало народно коло "Радмилино коло" и народна песма "Коло се вије".

Ученици су били у прилици да виде праву српску-шумадијску ношњу, народне музичке инструменте као и да играју народно коло "у три корака". Различитим наставним методама и типовима наставе приказано је народно коло као симбол-чувар нашег идентитета. 

У уторак, 6.12.2016.године, учитељица другога разреда, Дина Заварко, одржала је угледни час из наставног предмета свет око нас, наставна јединица –Делови године, годишња доба.   

Учитељица Снежана Станојловић учествовала је на трећој по реду, Међународној конференцијији едукатора,која је осмишљена  с циљем размене искустава у спровођењу  образовања, а у оквиру пројекта „ Школа изван времена и простора “.

Конференција је организована поводом  Дана учитеља (5. октобра) на Педагошком факултету у Битоли (Македонија) у сарадњи са Педагошким факултетом у Лерину  (Грчка) и Педагошким факултетом у Корчи (Албанија), у тарајању од 2 дана

Na, sada već tradicionalnom konkursu "Biramo najlepšu ekološku poruku" ove godine je pristiglo 18 poruka učenika od I-VII razreda.  Konkurs je realizovan u okviru ekološke sekcije u našoj školi na čelu sa učiteljicom Snežanom Stanojlović. Najuspešnije poruke su prosleđene Pokretu gorana Novog Sada, gde je stručni žiri izabrao stihove našeg učenika FILIPA CAKIĆA, kao jednu od najlepše tri ekološke poruke. Filipova poruka je nagrađena i svečano pročitana na otvaranju ove manifestacije. 

 

     ЧУВАЈМО    ПРИРОДУ

 

НЕ  ЛОМИ  ДРВЕТУ  ГРАНЕ,

TAJАНСТВЕНИ   ЈЕЗИК  ДИРЕРОВИХ  ГРАФИКА

 

             Поводом ликовне изложбе “ Албрeхт Дирер и његови савременици” и  “Тријумфална поворка цара Максимилијана I”, 10. децембра 2015. године у Галерији Матице српске у Новом Саду,  ученици 3. и 4. разреда Основне школе “Вељко Влаховић”, у организацији учитељице Снежане Станојловић,  посетили су поменуту галерију, погледали актуелну изложбу и присуствовали  стручном  предавању  кустоса на тему “Мајстори давних времена”.

МЕЂУНАРОДНА ДЕЧЈА  ЛИКОВНА  ИЗЛОЖБА

                                       „13. НОЕМВРИ“

                         СКОПЉЕ, МАКЕДОНИЈА , 2013.

 

            Традиционална Међународна дечја ликовна изложба „13. ноември“ у  Македонији континуирано награђује постигнути рејтинг у дечјем ликовном стваралаштву који се усмерава ка свету без граница.