Такмичења

Аква Вива и Министарство просвете, науке и технолошког развоја покренули су програм и отворили конкурс за све школе на територији читаве Србије „Покренимо нашу децу“ којим се уводи додатна свакодневна физичка активност за ученике од 1. до 4. разреда у свих 1206 основних школа у Србији.На конкурсу учитељи, треба да покажу како са ђацима раде све Моделе вежбања које је осмислио тим стручњака. Период који ће бити обухваћен посматрањем је од 30.10. до 22.12.2017. Одељења која правилно и редовно примењују вежбе очекују вредне и незаборавне награде.

У среду 11. октобра са почетком у 13 часова на школским спортским теренима одржан је Фудбалски турнир између 4 Ферплеј екипе ученика и ученица од 4. до 8. разреда. Капитен беле екипе био је Огњен Петровић, жуте- Елвир Куртиши,  црвене -Петар Фружа  и плаве -Алекса Костић.

Утакмице је надгледао судија Марко,  делегиран од стране Градског Фудбалског Савеза.

Победник  Турнира је БЕЛА екипа , најбољи стрелац Елвир Куртиши , најбољи играч Александра Секол а најбољи голман Алекса Кнежевић.

У петак 29.септембра 2017. на школским спортским теренима одржан је Јесењи крос ученика ОШ Вељко Влаховић у Шангају.  Учествовало је око 100 такмичара у 16 трка ,победници у женској и мушкој конкуренцији су :

Ликовни радови деце и младих  са Међународног ликовног конкурса "Радост Европе" ,већ осамнаест година сведоче да су деца одувек цртала и уживала у стваралачком процесу. На овогодишњем конкурсу, учествовали су радови деце из: Аргентине, Бугарске, Белорусије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Чешке, Хрватске, Кине, Летоније, Литваније, Пољске, Русије, Србије... 

Са освртом на велику конкуренцију, с поносом представљамо награђене радове ученика наше школе: Стеле Халас, Ивана Кијановића и Саре Спасојев и то у категорији Колекције у оквиру које су освојили трећу награду.

U petak 13.maja 2017. god tačno u 10 časova dat je start za početak prve trke učenika OŠ "VeljkoVlahović" u Šangaju u okviru sportske manifestacije“ Kros RTS kroz Srbiju” , pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke I tehnološkog razvoja RS. Održano je 16 trka ,učestvovalo je oko 100 takmičara a pobednici u ženskoj i muškoj konkurenciji su:

I razred : Sanja Kiš i Nenad Kurina

II razred: Dejna Šok i Nikola Kovač

III razred: Kristina Jasenovski i Nemanja Radin

IV razred: VanjaVasiljević i Milan Kovač

Povodom 10. Međunarodnog dana fizičke aktivnosti u utorak 10. maja2016.god na sportskim terenima u dvorištu škole održan je Fudbalski turnir. Učestvovalo je 5 ekipa, među fudbalerima bilo je i nekoliko učenika iz inkluzivnih odeljenja OS Milan Petrović. Fer plej tim se pobrinuo da navijanje bude sportsko a sudijska ekipa delegirana  od strane Gradskog fudbalskog saveza Novog Sada uspešno je vodila sve utakmice.